Tips voor het onderhoud van parket in vochtige omgevingen

Is de keuze voor een parketvloer in vochtige ruimtes wel zo’n goed idee? Hout staat er namelijk om bekend dat het gaat opzwellen wanneer het in aanraking komt met vocht. Als we denken aan vochtige ruimtes, gaat het vaak over de badkamer. Toch is in deze ruimte een houten parketvloer een uiterst mooie keuze. Do or don’t? Met de juiste informatie en tips is een houten vloer in vochtige ruimtes zeker mogelijk. Dit is wat de vloerexperts erover zeggen.

Lees meer

Hoe bescherm ik mijn parket tegen huisdieren en kinderen?

Huisdieren en kinderen brengen leven in huis. We genieten allemaal van hun aanwezigheid. Behalve je houten parketvloeren misschien. Ongewenste vlekken, water, haren, speelgoed overal... het kan je misschien afschrikken om een mooie houten vloer te leggen in je woning. Met de juiste voorzorgen, bescherming en onderhoud hebben ook je vloeren niet te lijden onder de aanwezigheid van kinderen, honden, katten of ander huiselijk gezelschap.

Lees meer

De voordelen van een parketvloer vernissen

Een houten vloer in uw woning is nooit verkeerd. Parket geeft namelijk een natuurlijke look en feel aan de ruimte en creëert heel wat gezelligheid.

Daarnaast is een parketvloer een van de meest duurzame keuzes als het op vloeren aankomt. De dikte van het hout maakt namelijk dat het lang meegaat, mits de juiste bescherming en het gepaste onderhoud natuurlijk.

Er zijn heel wat mogelijkheden om uw parketvloer stralend te houden. Vernissen is er daar eentje van.

Lees meer

De voordelen van het oliën van uw parketvloer

Koos u voor een parketvloer in uw woning? Wat een uitstekende keuze! Parket creëert namelijk een warm en huiselijk gevoel in uw woning. Daarnaast straalt het duurzaamheid en klasse uit.

Lees meer

De impact van schoonmaakproducten op parketvloeren

Een parketvloer geeft een stralende en authentieke uitstraling aan je woning. Het nadeel is wel dat deze houten vloer een specifieke behandeling nodig heeft, wil je het natuurlijke en duurzame karakter ervan behouden. Lakken of oliën biedt al een groot deel van de oplossing, maar dat is lang niet voldoende. Regelmatig je houten parketvloer schoonmaken is een must. Hou hierbij één ding in het achterhoofd: gebruik de juiste producten. Niet elk schoonmaakmiddel is namelijk geschikt voor parket. Met de juiste middelen vermijd je schade aan de vloer en laat je hem weer stralen als nooit tevoren.

Lees meer

Krassen en beschadiging in je parketvloer repareren

Oh no! Je doet er alles aan om je parketvloer zo mooi en authentiek mogelijk te houden, maar nu merk je toch een kras of putje op? Eén ding kunnen we je met zekerheid vertellen: het ligt niet aan jou. Een houten parketvloer is namelijk enorm gevoelig aan zware of scherpe voorwerpen. Zelfs zand of steentjes onder je schoenen zijn al genoeg om krasjes in de vloer te veroorzaken. Een (kleine) beschadiging is dus niet ondenkbaar. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om je parket te herstellen.

Lees meer
Latest News

5 tips voor het onderhoud van je parketvloer

Koos u voor een parketvloer in uw woonkamer, keuken, slaapkamer of andere ruimte? Wat een goede keuze! Zo’n stralende vloer in je woning creëert meteen een warme en gezellige sfeer. Alleszins, als je hem goed behandelt en onderhoudt natuurlijk.

Lees meer

5 veelgemaakte fouten bij het onderhoud van een parket

Een parketvloer is een stijlvolle én duurzame keuze. Houten vloeren kunnen namelijk heel lang meegaan en blijven bovendien lang hun mooie uitstraling behouden. Daarnaast creëren ze een warme en gezellige sfeer in huis.

Lees meer

Verleng de levensduur van je parketvloer met professioneel onderhoud

Een mooie en goed verzorgde vloer ligt aan de basis van een gezellige woning. Met een parketvloer zit je vast en zeker goed. Het geeft een aangenaam gevoel onder je voeten en het straalt warmte, sfeer en klasse uit.

Lees meer

Wanneer is het tijd om je parketvloer op te schuren?

Een parketvloer creëert een heerlijk warme, gemoedelijke sfeer in je woning. Het is een duurzame keuze, want een houten vloer is gemaakt om lang mee te gaan. Maar onder het gezegde ‘voor wat, hoort wat’, is het belangrijk om je parket goed te onderhouden.

Lees meer