Uw houten vloer laten oliën door een expert? Dat kan zeker met de vakmannen van Red Mijn Parket. We renoveren uw parketvloer voor het mooiste resultaat. Schakel voor uw parketvloer een gespecialiseerd bedrijf in en geniet van tal van voordelen.

Laat je vloer oliën door een expert

Een parketvloer schuren, reinigen en oliën is een hele klus. Niet alleen is het erg arbeidsintensief maar u hebt er ook het juiste materiaal voor nodig. Daarom is het goed om een vakman in te schakelen voor het renoveren en oliën van uw parketvloer.

Wij hebben al het nodige professioneel materiaal om uw parketvloer de beste zorgen te bieden. Met deze apparatuur verwijderen we de nodige toplaag en behandelen we uw parketvloer om terug te stralen zoals nieuw. Kies ook vandaag nog voor de diensten van Red Mijn Parket en neem contact op met een van onze medewerkers.

Parket olie voor een natuurlijke look

Een van de grootste troeven van olie is dat het de nerven van het hout mooi blijft behouden. Wanneer u graag een warme en natuurlijke houtlook heeft dan is dit zeker een goede optie.

Doordat de olie binnendringt in de parketvloer wordt het hout iets donkerder dan wanneer het zou uitdrogen. Hierdoor zal je ook minder snel kleine krasjes of vlekken opmerken.

Olie is dus een erg goede keuze wanneer u uw parketvloer graag in een natuurlijke staat houdt. Zo ziet u steeds de structuur van het hout wat een warme en authentieke sfeer geeft aan elke ruimte.

Vraag hier een offerte aan om uw vloer te oliën

Mogelijkheden met Olie

Olie heeft naast een natuurlijke look nog meer mogelijkheden. Zo kunt u naast een transparante olie ook kiezen voor een olie in een eigentijdse kleur om uw ruimte nieuw leven te geven. Dit zorgt er voor dat de nerven nog steeds zichtbaar zijn maar dat het hout een andere tint of kleur krijgt.

Nog een voordeel van het werken met olie is dat er achteraf makkelijk kleine herstellingen of retouches kunnen uitgevoerd worden. Door op de beschadigde plek olie aan te brengen herstelt u eenvoudig en snel uw parketvloer. Weet wel dat dit toch een tijdje zichtbaar zal zijn.

Het enige nadeel dat een geoliede vloer wel heeft is dat er meer onderhoud nodig is dan bij een gelakte vloer. Daarnaast is een geoliede vloer ook iets vatbaarder voor vlekken dan een vloer dat is afgewerkt met vernis.

Vraag meer informatie aan een expert

Vraag een offerte aan bij Red Mijn Parket Voor het oliën van uw parketvloer

Wil je graag je vloer laten oliën door een expert? Aarzel dan zeker niet om de vakmannen van Red Mijn Parket te contacteren. Wij helpen u graag verder met het beantwoorden van al uw vragen, bij het geven van advies en het opmaken van een gratis offerte.

Geniet van de ervaring van Red Mijn Parket en de vakkundigheid bij het herstellen en renoveren van houten vloeren. Vraag vandaag nog uw offerte aan of neem alvast een kijkje naar een van onze realisaties.

Contacteer ons

Andere parket diensten

Parket schuren

Het opschuren van uw parketvloer is de eerste stap in het restauratieproces. Deze is vaak ook het meest arbeidsintensief. Dit kan u ook helpen wanneer er kleine krasjes, hardnekkige vlekken of vegen op de parketvloer zitten.

Voor deze stap maken wij gebruik van een woodboy. Dit is een boenmachine voorzien van schuurschijven. Met deze machine worden kleine krassen, vegen en strepen weg geschuurd alsook de eventueel aanwezige vernislaag op het vloeroppervlak.

De kanten, hoeken en grote krassen worden geschuurd met een kleinere hand schuurmachine of een bandschuurmachine, afhankelijk van de situatie en de diepte van de te verwijderen krassen. Zo hebt u steeds een haarfijne renovatie van uw houten vloeren.

Er wordt steeds gestart met een grove korrel (60 of zelfs 40) om het grove werk te doen. Daarna wordt de korrel steeds verfijnd naar 80, 100 en 120 om een zo glad mogelijk schuur resultaat te bekomen.

Lees hier meer over het schuren van uw parketvloer

Parket reinigen

Nadat uw parketvloer is opgeschuurd kan het zijn dat uw parket moet gereinigd worden. Dit is absoluut het geval bij een geoliede parketvloer.

De eerste stap in dit proces bestaat uit het aanbrengen van de intensiefreiniger op de blote parketvloer met een mop. Daarna moet deze een aantal uur drogen. Deze stap doen wij dan ook meestal op het einde van de werkdag, na het opschuren.

Eens droog en ingewerkt, staan de vezels van de parketvloer open en is al het vuil en olie naar de oppervlakte gekomen. Met een vochtige doek wordt al deze smurrie weggehaald en wordt de vloer nog eens gereinigd.

Meer over parket reiniging

Parket vernissen

Uw parket vernissen beschermt uw vloer maximaal tegen vlekken. Uw vloer wordt immers gesealed.

Deze behandeling gebeurt met een lakrol voor de grote oppervlaktes en een kwast voor de randen en hoekjes. Hiervoor gebruiken we een twee componenten lak van het merk Trae Lyx. Deze levert in onze ervaring het beste resultaat.

Vernissen gebeurt met een matte of glanzende lak en kan kleurloos of met kleur, afhankelijk van uw voorkeur.

Nadat we de vloer lakken kunt u gedurende 24 uur niet worden belopen.

Meer over het vernissen van parketvloeren

Veelgestelde vragen over parket oliën

Het oliën van de parketvloer gebeurt met een boenmachine of met de hand, afhankelijk van de te behandelen oppervlakte. Eens de vloer volledig geolied is wordt de overtollige olie weggenomen met een wafeldoek. Eens de olie 24 uur heeft kunnen inwerken kan de behandeling eventueel worden herhaald tot het gewenste resultaat er is.

Geolied parket moet je wekelijks dweilen met een vochtige of klamme dweil voor de beste resultaten. Gebruik hiervoor ook een speciaal product zoals een zachte zeep van Woca. Naast deze wekelijkse dweilbeurt raden we ook aan één tot twee keer per jaar een grondige reiniging te geven aan uw parketvloer. Hierbij breng je ook een extra laag olie aan voor het beste resultaat.

Je brengt het best twee lagen olie aan om uw parket zo goed mogelijk te beschermen tegen gebruikssporen zoals vlekken en krassen. Door uw parketvloer goed te behandelen met olie en dit periodiek te onderhouden zal uw vloer steeds blijven stralen en in een goede conditie blijven.

Wat het beste is hangt af van uw voorkeur. Olie is een natuurlijk product en heeft een mooie en zachte uitstraling. Het is makkelijker bij te werken bij krassen en laat zich erg makkelijk verwerken. Lak is minder natuurlijk en er zijn verschillende soorten lak op de markt. Zo kun je onder andere kiezen tussen glanzende en doffe of matte lak. Lak is minder vatbaar voor vlekken dan olie, maar laat zich niet zo makkelijk herstellen als een geoliede parketvloer.

Je mag 24 tot 36 uur lang niet op de geoliede parketvloer lopen om beschadigingen te vermijden. Wacht steeds tot deze volledig droog is. Pas dan kan je je vloer betreden. Ook het verschuiven van meubels en decoratie wordt ten strengste afgeraden tot een aantal weken na de behandeling zodat u de parketvloer niet beschadigd.