Een parketvloer herstellen is niet evident. Schakel daarom best de hulp in van een deskundige. Op die manier straalt jouw vloer weer als nooit tevoren.

Het herstellen van een parketvloer

Parketvloeren zijn zeer gevoelig en vragen om een zorgvuldig onderhoud. Doorheen de jaren kan er schade, zoals krasjes of putjes, ontstaan in de vloer. In zo’n gevallen is het belangrijk om de houten parketvloer meteen te laten herstellen, zodat ergere schade wordt voorkomen. 

Het is aangeraden om voor herstellingswerken de hulp van een expert in te schakelen. Dit werkje vraagt namelijk om de juiste, professionele technieken en de nodige ervaring. De vakmensen van Red Mijn Parket gaan steeds zorgvuldig tewerk om het beste resultaat te kunnen garanderen.

Parket herstellen: hoe gaan we te werk?

Ons team gaat zorgvuldig en nauwkeurig te werk. Parketvloeren zijn namelijk zeer gevoelig en vragen dan ook de nodige aandacht. We hanteren steeds een vaste methode om op de meest efficiënte manier jouw parketvloer te herstellen. 

  • We beginnen met een grondige inspectie van de huidige staat van de vloer. Afhankelijk van de schade bepalen we welke methode nodig is. Deze verschilt voor bijvoorbeeld krassen of putjes. 
  • Vervolgens maken we de vloer vrij. Meubels en andere decoratiestukken worden verwijderd. 
  • Voordat we de schade aanpakken, wordt de vloer geschuurd en stofvrij gemaakt. Dit gebeurt uiteraard met geschikte professionele machines. 
  • Nu kunnen we aan de eigenlijke reparatie beginnen. Afhankelijk van de ernst van de schade, worden planken vervangen, scheurtjes hersteld of gaten gevuld. 
  • Tot slot is het belangrijk om de gebruikte afwerking van de parketvloer opnieuw aan te brengen. Jouw vloer is waarschijnlijk afgewerkt met olie, lak of vernis. Deze afwerking wordt dus aangebracht op het herstelde deel van de vloer, zodat hij weer volledig beschermd is.

Contacteer Red Mijn Parket voor jouw parket herstelling

Ontdekte je onlangs schade op aan je parketvloer? Hoe groot de beschadiging ook is, het is belangrijk om zo snel mogelijk de hulp van een expert in te schakelen om te vermijden dat het erger wordt. 

Wil je weten wat de herstellingswerken aan jouw parketvloer je zullen kosten? Vraag dan vrijblijvend online een offerte aan. Zit je met andere vragen over onze diensten, dan beantwoorden we die graag telefonisch: +329 396 32 51. Ook via mail kan je altijd bij ons terecht: parket@huis-raad.be.

Onze andere diensten voor jouw parketvloer

Parket schuren

Het opschuren van uw parketvloer is de eerste stap in het restauratieproces. Deze is vaak ook het meest arbeidsintensief. Dit kan u ook helpen wanneer er kleine krasjes, hardnekkige vlekken of vegen op de parketvloer zitten.

Voor deze stap maken wij gebruik van een woodboy. Dit is een boenmachine voorzien van schuurschijven. Met deze machine worden kleine krassen, vegen en strepen weg geschuurd alsook de eventueel aanwezige vernislaag op het vloeroppervlak.
De kanten, hoeken en grote krassen worden geschuurd met een kleinere hand schuurmachine of een bandschuurmachine, afhankelijk van de situatie en de diepte van de te verwijderen krassen. Zo hebt u steeds een haarfijne renovatie van uw houten vloeren.

Er wordt steeds gestart met een grove korrel (60 of zelfs 40) om het grove werk te doen. Daarna wordt de korrel steeds verfijnd naar 80, 100 en 120 om een zo glad mogelijk schuur resultaat te bekomen.

Lees hier meer over het schuren van uw parketvloer

Parket reinigen

Nadat uw parketvloer is opgeschuurd kan het zijn dat deze moet gereinigd worden. Dit is absoluut het geval bij een geoliede parketvloer.

De eerste stap in dit proces bestaat uit het aanbrengen van de intensiefreiniger op de blote parketvloer met een mop. Daarna moet deze een aantal uur drogen. Deze stap doen wij dan ook meestal op het einde van de werkdag, na het opschuren.

Eens droog en ingewerkt, staan de vezels van de parketvloer open en is al het vuil en olie naar de oppervlakte gekomen. Met een vochtige doek wordt al deze smurrie weggehaald en wordt de vloer nog eens gereinigd.

Meer over parket reiniging

Parket oliën

Nadat we de parketvloer schuren en reinigen, is het tijd om hem te behandelen.

Parketolie komt in diverse kleuren, kwaliteiten en merken. Wij maken meestal gebruik van Woca masterolie of Osmo hardwax-olie.

eide merken hebben hun voor- en nadelen. Woca heeft als grootste nadeel dat u enkel met Woca producten mag verder werken.

Het oliën van de parketvloer gebeurt met een boenmachine of met de hand, afhankelijk van de te behandelen oppervlakte. Eens de vloer volledig geolied is wordt de overtollige olie weggenomen met een wafeldoek.

Eens de olie 24 uur heeft kunnen inwerken kan de behandeling eventueel worden herhaald tot het gewenste resultaat er is.

Meer over parket oliën

Parket vernissen

Vernissen van uw parketvloer beschermt uw vloer maximaal tegen vlekken. Uw vloer wordt immers gesealed.

Deze behandeling gebeurt met een lakrol voor de grote oppervlaktes en een kwast voor de randen en hoekjes. Hiervoor gebruiken we een twee componenten lak van het merk Trae Lyx. Deze levert in onze ervaring het beste resultaat.

Vernissen gebeurt met een matte of glanzende lak en kan kleurloos of met kleur, afhankelijk van uw voorkeur.

Nadat we de vloer lakken kunt u gedurende 24 uur niet worden belopen.

Meer over het vernissen van parketvloeren

Parket onderhouden

Een (periodiek) onderhoud verlengt de levensduur van jouw parketvloer en behoudt de uitstraling en charme ervan. 

Allereerst reinigen we het parket om het vrij te maken van vuil, vlekken en andere restanten. Vervolgens worden eventuele beschadigingen en oneffenheden bijgewerkt.

Tot slot brengen we een nieuwe beschermlaag aan. Afhankelijk van de huidige bescherming is dat lak, vernis of olie.

Meer over parket onderhouden.