Uw parketvloer laten vernissen door een professionele vakman? Dat kan met de hulp van Red Mijn Parket. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in parket renoveren, parket herstellen en parket onderhouden.

Laat je parket vernissen door een vakman

Wanneer u uw parketvloer wil schuren, renoveren of vernissen is er heel wat materiaal en expertise nodig. Daarbovenop is het ook een tijdrovende klus. Daarom is het goed om beroep te doen op een deskundige met eigen materiaal en voldoende kennis.

Bij Red Mijn Parket kan u steeds rekenen op een professionele service. Wij helpen u bij de complete renovatie van uw parketvloer zodat deze terug straalt als nieuw. Van schuren tot reiningen en lakken, wij helpen u graag verder.

De voordelen van parket vernissen

Lakken of vernissen van een parketvloer is naast parket oliën een erg efficiënte manier om uw vloer te beschermen. Wanneer u kiest voor olie, dan zal u vloer wat verdonkeren. Kiest u voor vernis dan is er bijna geen verdonkering van het hout en bewaart u de originele kleur.

Nog een groot voordeel van vernis is de bescherming dat het biedt en het gemak om de lak aan te brengen. Met het juiste materiaal is dit een klus dat makkelijk te klaren is door een van onze vakmensen.

Er zijn verschillende soorten vernis waar u uit kan kiezen als we overgaan tot de afwerking van uw parketvloer. U hebt de keuze uit synthetische en watergedragen vernis. Afhankelijk van het soort houten vloer en de gewenste resultaten zullen we u steeds het beste product adviseren om tot de beste uitkomst te komen met een haarfijn eindresultaat.

Een duurzame parketvloer bescherming

Vernis is de perfecte afwerking om uw parketvloer te beschermen. Een geverniste vloer is perfect voor intensief en dagelijks gebruik in bijvoorbeeld openbare ruimtes, op kantoor of gewoon in uw woonkamer. Het geeft uw vloer de nodige bescherming tegen vegen, vlekken en slijtage.

Vooral synthetische varianten zijn een erg slijtvaste oplossing wanneer we het hebben over intensief gebruik. Door tot wel 3 lagen aan te brengen en deze goed te laten uitharden biedt u uw vloer de ultieme bescherming tegen vlekken en beschadigingen.

Vraag een gratis offerte aan voor het vernissen van uw parketvloer

Komt u graag te weten wat we voor u kunnen betekenen vraag dan een gratis offerte aan. We helpen u graag verder met het geven van de juiste tips, bijkomend advies en een correcte prijsberekening voor de nodige werken.

Voor elke parket renovatie is Red Mijn Parket de juiste partner. Dankzij onze professionele aanpak en onze ervaren vakmannen helpen we u verder met de totaalrenovatie van uw parketvloeren. Van schuren tot reinigen en vernissen, wij staan steeds voor u klaar met een glimlach.

Vraag vandaag nog een gratis offerte aan of bekijk hier onze referenties en realisaties

Andere diensten voor uw parketvloer

Parket schuren

Het opschuren van uw parketvloer is de eerste stap in het restauratieproces. Deze is vaak ook het meest arbeidsintensief. Dit kan u ook helpen wanneer er kleine krasjes, hardnekkige vlekken of vegen op de parketvloer zitten.

Voor deze stap maken wij gebruik van een woodboy. Dit is een boenmachine voorzien van schuurschijven. Met deze machine worden kleine krassen, vegen en strepen weg geschuurd alsook de eventueel aanwezige vernislaag op het vloeroppervlak.

De kanten, hoeken en grote krassen worden geschuurd met een kleinere hand schuurmachine of een bandschuurmachine, afhankelijk van de situatie en de diepte van de te verwijderen krassen. Zo hebt u steeds een haarfijne renovatie van uw houten vloeren.

Er wordt steeds gestart met een grove korrel (60 of zelfs 40) om het grove werk te doen. Daarna wordt de korrel steeds verfijnd naar 80, 100 en 120 om een zo glad mogelijk schuur resultaat te bekomen.

Lees hier meer over het schuren van uw parketvloer

Parket reinigen

Nadat uw parketvloer is opgeschuurd kan het zijn dat deze moet gereinigd worden. Dit is absoluut het geval bij een geoliede parketvloer.

De eerste stap in dit proces bestaat uit het aanbrengen van de intensiefreiniger op de blote parketvloer met een mop. Daarna moet deze een aantal uur drogen. Deze stap doen wij dan ook meestal op het einde van de werkdag, na het opschuren.

Eens droog en ingewerkt, staan de vezels van de parketvloer open en is al het vuil en olie naar de oppervlakte gekomen. Met een vochtige doek wordt al deze smurrie weggehaald en wordt de vloer nog eens gereinigd.

Meer over parket reiniging

Parket Oliën

Nadat we de parketvloer schuren en reinigen, is het tijd om hem te behandelen.

Parketolie komt in diverse kleuren, kwaliteiten en merken. Wij maken meestal gebruik van Woca masterolie of Osmo hardwax-olie. Beide merken hebben hun voor- en nadelen. Woca heeft als grootste nadeel dat u enkel met Woca producten mag verder werken.

Het oliën van de parketvloer gebeurt met een boenmachine of met de hand, afhankelijk van de te behandelen oppervlakte. Eens de vloer volledig geolied is wordt de overtollige olie weggenomen met een wafeldoek.

Eens de olie 24 uur heeft kunnen inwerken kan de behandeling eventueel worden herhaald tot het gewenste resultaat er is.

Meer over parket oliën

Neem contact op met een parket expert

Hebt u nog een vraag, opmerking of ontvangt u graag een gratis offerte? Neem dan geheel gratis en vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u met veel plezier verder bij het vinden van een geschikte oplossing voor uw parket of houten vloer.

Contacteer ons

Veelgestelde vragen over parket vernissen

Wat het beste is hangt af van uw voorkeur. Olie is een natuurlijk product en heeft een mooie en zachte uitstraling. Het is makkelijker bij te werken bij krassen en laat zich erg makkelijk verwerken. Lak is minder natuurlijk en er zijn verschillende soorten lak op de markt. Zo kun je onder andere kiezen tussen glanzende en doffe of matte lak. Lak is minder vatbaar voor vlekken dan olie, maar laat zich niet zo makkelijk herstellen als een geoliede parketvloer.

Afhankelijk van hoe intensief de vloer zal gebruikt worden raden wij u aan om 2 tot 3 lagen vernis te gebruiken. Door de vloer te voorzien van voldoende bescherming zal u de levensduur van uw vloer verlengen. Ook is na het lakken de kans op hardnekkige vlekken veel kleiner.

U kan er voor kiezen om een parketvloer te lakken zonder deze te schuren. Wenst u het beste resultaat dan raden we wel aan om hier toch de nodige reiniging te voorzien zodat de volledige ondergrond vet- en stofvrij is. Wenst u te veranderen van kleur of afwerking, dan is schuren wel noodzakelijk.