Bent u op zoek naar de beste behandeling om uw parket terug te laten stralen? Kies dan na het schuren van parket voor de parket reiniging en schoonmaak van Red Mijn Parket. Dankzij onze deskundige aanpak en onze ruime ervaring in het behandelen van parketvloeren bent u in goede handen.

Het reinigen van uw parket vloer

Een parketvloer is een fantastische toevoeging aan elke ruimte. Dankzij de natuurlijke warme uitstraling is het een grote meerwaarde. U wilt dus zeker dat de parket mooi onderhouden blijft zodat deze lang kan meegaan en steeds blijft stralen.
Wanneer u een reiniging uitvoert van uw parket voorkomt u dat deze dof wordt of er vuil uit ziet. Door dit periodiek uit te voeren geniet je van een gezonde vloer waar u lang van kan genieten.

Het belang van een goede reiniging

Een goede reiniging is essentieel om de levensduur van uw parketvloer te verlengen. Niet alleen het reinigen zelf maar ook de producten die u hiervoor gebruikt zijn van groot belang. Voor elk type parketvloer zijn namelijk specifieke reinigingsproducten.

Periodieke reinigingen of uw parket schoonmaken kan u makkelijk voor zich nemen. Door dit wekelijks uit te voeren blijft je parketvloer proper en gevoed. Gebruik hiervoor een klamme of vochtige doek om waterschade te vermijden. Let ook op bij het schoonmaken dat je rekening houdt met hoe je parket behandeld is. Zo is er een groot verschil tussen geolied parket, vernis en boenwas als het gaat over onderhoud.

Hebt u twijfels? Vraag dan raad aan een expert in parket renovaties en onderhoud.

Wanneer er een groot onderhoud wordt uitgevoerd is een grondige reiniging aangewezen. Zeker na het schuren van uw parket is het belangrijk dat we de vloer goed reinigen om zeker te zijn dat al het vuil uit de poriën van het hout verdwijnt.

Reinig uw vloer met de beste kwalitatieve producten

Omdat een parket vloer een houten toplaag heeft is het belangrijk om deze levende materie goed te behandelen. Dit vraagt om een kwalitatieve benadering en kennis over de verschillende soorten parket en onderhoudsproducten.

Bij het reinigen gebruiken we steeds professionele en kwalitatieve onderhoudsproducten om steeds een stralende uitkomst te bekomen. Door het gebruik van de verkeerde producten kan u uw vloer beschadigen, dof maken of vlekken veroorzaken.

Kies bij een parket reiniging dus steeds voor het correcte product om een haarfijn resultaat te bekomen. Het hout zal hierdoor mooi gevoed geraken en genieten van een langere levensduur.

bij een parket reiniging Hoe wij te werk gaan

Het grondig reinigen van een parketvloer wordt door ons ook vaak uitgevoerd na het opschuren van uw parketvloer. Bij geoliede parketvloeren is dit niet nodig. We gaan steeds op een vaste methode te werk om de beste resultaten te garanderen en hardnekkig vuil te verwijderen.

  • De eerste stap na het opschuren is het gebruik van een intensiefreiniger specifiek voor parketvloeren. We brengen dit product aan op de blote parket met een mop.
  • Stap twee is het uitdrogen van dit product. Om deze reden brengen we het product meestal aan na het schuren van uw vloer op het einde van de dag. Zo heeft het de hele nacht tijd om in te werken.
  • Wanneer het droog en ingewerkt is, staan de vezels van de parketvloer open. Dit zorgt ervoor dat al het vuil en de natuurlijke oliën naar de oppervlakte komen en makkelijk te verwijderen zijn. Met een schone doek verwijderen we al het overtollige vuil van uw vloeren.
  • Tot slot wordt de parketvloer nog eens gereinigd om al het resterende vuil weg te nemen.

Kies voor de parketvloer reiniging van Red mijn Parket

Wanneer u graag uw parketvloer op een professionele en vakkundige manier laat reinigen, vraag dan een van onze experts. Wij helpen u graag verder met het herstellen, reinigen en renoveren van uw parket.

Hebt u nog een brandende vraag of wenst u graag meer informatie, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij staan steeds klaar om u te helpen. Kijkt u graag eerst even naar de mogelijkheden? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze realisaties.

Andere diensten die u kan verwachten

Parket schuren

Het opschuren van uw parketvloer is de eerste stap in het restauratieproces. Deze is vaak ook het meest arbeidsintensief. Dit kan u ook helpen wanneer er kleine krasjes, hardnekkige vlekken of vegen op de parketvloer zitten.

Voor deze stap maken wij gebruik van een woodboy. Dit is een boenmachine voorzien van schuurschijven. Met deze machine worden kleine krassen, vegen en strepen weg geschuurd alsook de eventueel aanwezige vernislaag op het vloeroppervlak.

De kanten, hoeken en grote krassen worden geschuurd met een kleinere hand schuurmachine of een bandschuurmachine, afhankelijk van de situatie en de diepte van de te verwijderen krassen. Zo hebt u steeds een haarfijne renovatie van uw houten vloeren.

Er wordt steeds gestart met een grove korrel (60 of zelfs 40) om het grove werk te doen. Daarna wordt de korrel steeds verfijnd naar 80, 100 en 120 om een zo glad mogelijk schuur resultaat te bekomen.

Lees hier meer over het schuren van uw parketvloer

Parket Oliën

Nadat we de parketvloer schuren en reinigen, is het tijd om hem te behandelen.

Parketolie komt in diverse kleuren, kwaliteiten en merken. Wij maken meestal gebruik van Woca masterolie of Osmo hardwax-olie. Beide merken hebben hun voor- en nadelen. Woca heeft als grootste nadeel dat u enkel met Woca producten mag verder werken.
Het oliën van de parketvloer gebeurt met een boenmachine of met de hand, afhankelijk van de te behandelen oppervlakte. Eens de vloer volledig geolied is wordt de overtollige olie weggenomen met een wafeldoek.

Eens de olie 24 uur heeft kunnen inwerken kan de behandeling eventueel worden herhaald tot het gewenste resultaat er is.

Meer over parket oliën

Parket vernissen

Uw parketvloer vernissen beschermt uw vloer maximaal tegen vlekken. Uw vloer wordt immers gesealed.

Deze behandeling gebeurt met een lakrol voor de grote oppervlaktes en een kwast voor de randen en hoekjes. Hiervoor gebruiken we een twee componenten lak van het merk Trae Lyx. Deze levert in onze ervaring het beste resultaat.

Vernissen gebeurt met een matte of glanzende lak en kan kleurloos of met kleur, afhankelijk van uw voorkeur.

Nadat we de vloer lakken kunt u gedurende 24 uur niet worden belopen.

Meer over het vernissen van parketvloeren

Veelgestelde vragen

Het reinigen van parket heeft geen vaste kost. Afhankelijk van het type vloer, de oppervlakte en eventuele reparaties en herstellingen zal de prijs gaan schommelen. Een reiniging gebeurt ook vaak in combinatie met het schuren van uw vloer. Als u graag een gedetailleerd overzicht wil van wat nodig is in uw situatie, laat ons dan zeker iets weten en wij helpen u met veel plezier verder.

Wanneer je je vloer wil lakken is het steeds belangrijk dat deze goed schoongemaakt en stofvrij is. Je bent dus het beste dat je je vloer eerst een reiniging geeft voor je deze gaat lakken. Hierdoor zal de lak beter houden en heb je een mooier resultaat dat langer zal meegaan.

De levensduur van een houten vloer hebben een gemiddelde levensduur van 10 tot 60 jaar, afhankelijk van heel wat verschillende zaken. Zo is het soort parket uiteraard een van de meest bepalende factoren. Het type vloer dat het langs zal meegaan is een massief parket. Hiervan is de levensduur een pak langer dan wanneer er gekozen wordt voor lamelparket of fineer parket. Naast het type parket dat u kiest is ook het onderhoud van uw vloer een belangrijke component voor de levensduur. Een goed onderhouden vloer zal veel langer meegaan.