Een mooie en goed verzorgde vloer ligt aan de basis van een gezellige woning. Met een parketvloer zit je vast en zeker goed. Het geeft een aangenaam gevoel onder je voeten en het straalt warmte, sfeer en klasse uit. Wel moet je er rekening mee houden dat parket een delicaat materiaal is, dat om de juiste parket reiniging en verzorging vraagt. Waarom je gebaat bent met een professioneel onderhoud voor je parketvloer, vertellen we je graag.

Verminder hardnekkige vlekken door lak of olie

Wanneer je jouw parketvloer op een professionele manier laat behandelen, blijft hij optimaal beschermd tegen vlekken of vuiligheid. Parket is namelijk zeer gevoelig aan vocht of nat, waardoor vlekken snel intrekken in de vloer. Met een laagje vernis of lak worden hardnekkige vlekken vermeden en blijft je vloer lang zijn originele uitstraling behouden.

Dofheid en krassen verwijderen

Een parketvloer is gemaakt om te stralen en te blinken. Na verloop van tijd wordt het hout echter dof en verliest het zijn uitstraling. Bovendien is parket gevoelig aan krassen of putten. Je moet nog maar een meubel verschuiven, of de kans op een kras loert al om de hoek. Vertoont je parketvloer oneffenheden, of is hij aan het verkleuren? Dan kan je de vloer best eens schuren. Een schuurbeurt zorgt ervoor dat je vloer er weer glad uitziet. Vervolgens kan je een nieuwe beschermlaag aanbrengen, zodat je vloer weer helemaal als nieuw is.

Foute producten zijn nefast voor parket

Wanneer je jouw parket zelf reinigt, moet je jezelf ervan bewust zijn dat deze vloersoort niet zomaar elk product verdraagt. Het gebruik van verkeerde producten kan het parket namelijk enorm aantasten, vlekken veroorzaken en zelfs de kwaliteit ervan aantasten. Ga daarom vooraf goed na wat de geschikte producten zijn, zodat het hout mooi gevoed wordt en dus een schitterend effect zal geven.

Professioneel onderhoud door Red Mijn Parket

Parketvloeren zijn een uiterst populaire, maar ook vooral een duurzame keuze. Parket is gemaakt om lang mee te gaan en zijn uitstraling te behouden, mits de juiste behandeling. Een professioneel onderhoud is daarom een absolute must.

Een goed onderhoud is echter zeer tijdrovend en het vraagt om enige expertise, wil je de parketvloer niet meer kwaad dan goed doen. Gelukkig staat Red Mijn Parket je hierin bij. Onze ervaren vakmannen zijn gespecialiseerd in het onderhouden, restaureren en herstellen van je parketvloer. Ze gaan steeds zorgvuldig te werk om jouw vloer het best mogelijke onderhoud te geven.

Heeft je parketvloer een kleine opfrisbeurt nodig, of ga je meteen voor een complete renovatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan, of contacteer ons telefonisch via +329 396 32 51. Ook via mail beantwoorden we graag je vragen: parket@elfas.be.