Koos u voor een parketvloer in uw woning? Wat een uitstekende keuze! Parket creëert namelijk een warm en huiselijk gevoel in uw woning. Daarnaast straalt het duurzaamheid en klasse uit.

Daarnaast is parket zeer ecologisch én duurzaam. Het hout is vrij dik en verslijt daardoor minder snel dan een ander type vloer. Uw parketvloeren zullen dan ook langer meegaan. Althans, met het juiste onderhoud dan toch. Want een nadeel – als we het al een nadeel kunnen noemen – aan een parketvloer is het noodzakelijke onderhoud. Gelukkig kan u dit ook uit handen geven. Zo kost het uzelf geen tijd en moeite, en bent u zeker dat het goed gebeurt.

Weet u niet welke behandeling en reiniging u best kiest voor uw houten parketvloer? Wij kunnen u alvast vertellen dat parket oliën een effectieve manier is om uw parket een tweede leven te geven.

De voordelen van parketvloeren oliën

Als uw parketvloer een ietwat doffere uitstraling begint te krijgen, is het tijd voor een grondige onderhoudsbeurt. Oliën is hierbij een uitstekende manier om de vloer te reinigen en opnieuw te laten blinken. 

Een van de grootste voordelen van olie is dat de nerven van het hout mooi behouden blijven. De natuurlijke print, de natuurlijke look en het warme gevoel van het parket gaan dus niet verloren. 

Oliën is bovendien de ideale manier om plaatselijke beschadigingen in de vloer te maskeren. U hoeft gewoon wat extra olie aan te brengen op de kras of oneffenheden. 

Daarnaast droogt olie veel sneller op dan andere middelen zoals lak of vernis. Bovendien is slechts één oliebeurt per jaar voldoende om uw parketvloer optimaal te onderhouden. 

Waar u wel rekening mee moet houden wanneer u uw parketvloer oliet, is dat de vloer daarna iets donkerder oogt. Dat is niet per se een nadeel, want de natuurlijke uitstraling blijft gegarandeerd behouden, en krasjes of oneffenheden krijgen minder de aandacht door de ietwat donkerdere kleur.

Het verschil tussen oliën en vernissen

Naast oliën kunt u uw houten vloer ook laten vernissen. De twee technieken zijn zeer gelijkaardig, en bieden allebei een optimale bescherming en reiniging van uw parket. Het grote verschil tussen de twee mogelijkheden, is dat vernis iets minder onderhoud vraagt, maar dat oliën meer authentieke uitstraling biedt. Afhankelijk van uw woning en voorkeuren kiest u voor het ene of het andere. 

Weet u zelf niet wat de beste keuze is voor uw vloeren? Laat u dan adviseren door een expert in reiniging en onderhoud van parket.

Hoe begin ik eraan?

Een parketvloer oliën is een hele klus, die niet alleen veel tijd, maar ook enige kennis vraagt. Om te beginnen moet u de vloer (uiteraard) schoonmaken en al het stof en vuil verwijderen. En dan begint het échte werk. Ontvet de vloeren met schoonmaakazijn en lauwwarm water. Zorg er zeker voor dat de dweil of doek licht vochtig is, en niet te nat. Parketvloeren zijn namelijk niet bestendig tegen te veel nat.

Vervolgens kan u ervoor kiezen om de houten vloer nog te schuren met een schuurmachine of schuurpapier. Zo wordt de vloer opnieuw glad. Kiest u voor het schuren, ontvet de vloer daarna nog eens. 

Dan bent u nu klaar om effectief te beginnen oliën. Roer even door de olie en breng hem vervolgens aan op de vloer. 
Let erop dat u de olie lang genoeg laat drogen voordat u weer over de vloer wandelt. De olie moet namelijk minstens 24 uur intrekken voor een optimaal resultaat.

Laat uw vloer oliën door een professionele firma

U merkt het al: een parketvloer oliën vraagt tijd, moeite én kennis om een stralend resultaat te bekomen. Om kosten te besparen, kan u dit zelf in handen nemen. Wilt u er toch zeker van zijn dat alles volgens de richtlijnen gebeurt? Dan aanvaardt u best de hulp van een expert. Red Mijn parket – een professionele firma, gespecialiseerd in parketvloeren – is een betrouwbare partner voor het onderhoud, de renovatie en de reiniging van uw houten vloer.

Contacteer Red Mijn Parket

Wil u uw parketvloer laten oliën, of bent u niet zeker welke onderhoudsmethode geschikt is voor uw houten vloeren? Bij Red Mijn Parket wordt u ontvangen door experts, met de nodige vakkennis. Zij helpen u met plezier verder en geven het beste advies voor uw vloeren. 

Benieuwd wat het oliën van uw vloer zal kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Ook voor vragen of meer informatie staan de vakmannen van Red Mijn Parket u te woord. Contacteer Red Mijn Parket telefonisch op het nummer +329 396 32 51, of via mail naarparket@elfas.be.