Is de keuze voor een parketvloer in vochtige ruimtes wel zo’n goed idee? Hout staat er namelijk om bekend dat het gaat opzwellen wanneer het in aanraking komt met vocht. Als we denken aan vochtige ruimtes, gaat het vaak over de badkamer. Toch is in deze ruimte een houten parketvloer een uiterst mooie keuze. Do or don’t? Met de juiste informatie en tips is een houten vloer in vochtige ruimtes zeker mogelijk. Dit is wat de vloerexperts erover zeggen.

De juiste afwerking doet wonderen

Allereerst is het belangrijk om het juiste type parket te kiezen. Vervolgens is het cruciaal om de vloer te verlijmen, afkitten en verdere afwerkingen uit te voeren. Zo raden we bijvoorbeeld aan om de naden met speciale waterbestendige lijm te vullen, zodat het vocht niet kan doordringen in de vloer en de gleuven. De laatste afwerking van de parketvloer doet bovendien ook heel veel. Wij raden 3 tot 4 lagen parket vernis aan om de vloer maximaal te beschermen tegen vocht. 

Met andere woorden, een waterbestendige afwerking is een must wanneer je een houten parketvloer wil installeren in een vochtige ruimte zoals een badkamer. Weet je zelf niet hoe je hieraan kan beginnen? Dan staan de ervaren vakmensen van Red Mijn Parket je met veel plezier bij. Zo kan jij binnenkort genieten van een warm gevoel in je woning, in welke ruimte dan ook.

Regelmatig onderhouden

De juiste afwerking bij het plaatsen van je houten parketvloer is al een goed begin. Jammer genoeg blijft het daar niet bij. Wil je de kwaliteit en charme van jouw parketvloer optimaal behouden, dan is een periodiek parket onderhoud essentieel. 

Wanneer je water of andere vlekken morst op de vloer, is het vanzelfsprekend dat je deze meteen opkuist. Zo niet, dan trekt het vocht meteen in de vloer, wat nefast is voor de uitstraling van het hout. Daarnaast is het sterk aangeraden om de parketvloeren regelmatig te behandelen met beschermende producten. 

Tot slot is het verstandig om jouw parketvloer periodiek te laten onderhouden door een expert. Zij weten als geen ander wat de beste methodes en producten zijn voor jouw type parketvloer. Een goed verzorgde vloer, dat ligt aan de basis van een gezellige, warme woning. Zoek je een betrouwbare partner voor het onderhoud van je parketvloeren? Dan is Red Mijn Parket de ideale oplossing. Met onze ervaring en vakkundigheid doen wij jouw parketvloer weer blinken als nooit tevoren.

Plaats een ventilatiesysteem in de ruimte

Een houten parketvloer vraagt om de juiste luchtvochtigheid en klimaatfactoren in de ruimte. Zo is een luchtvochtigheid van 45% tot 60 ideaal. Dat lijkt misschien onhaalbaar in ruimtes zoals een badkamer, maar uiteraard weten wij daar oplossingen voor. Met een optimaal ventilatiesysteem kan je de gewenste omgevingsomstandigheden creëren, zodat je houten parketvloer perfect kan overleven. 

In vele gevallen is een ventilator voldoende om de luchtvochtigheid op peil te brengen. Kamp je met een veel te hoge luchtvochtigheid? Dan kan je gebruik maken van een luchtontvochtiger. Dit toestel condenseert het vocht uit de lucht en haalt het percentage op die manier extra naar beneden.

Contacteer Red Mijn Parket voor het onderhoud van je vloeren

Is het al een tijdje geleden dat jouw parketvloer een professionele onderhoudsbeurt kreeg? Of is de vloer duidelijk aan een opfrisbeurt toe? Dan ben je bij Red Mijn Parket aan het juiste adres. 

Wij bieden een breed aanbod aan verschillende onderhoudsdiensten aan, op maat van jouw vloeren en de ruimte waarin ze liggen. Of je nu een kleine onderhoudsbeurt zoekt voor je houten parket, of een volledig onderhoud en renovatie, Red Mijn Parket weet raad. 

Ben je benieuwd wat een onderhoudsbeurt voor jouw parketvloeren je zullen kosten? Vraag vrijblijvend online een offerte aan. Zit je met andere vragen? Die beantwoorden wij graag telefonisch op +329 396 32 51, of via mail naar parket@elfas.be.